zaterdag, juli 19, 2008

Weekverslag week 29 2008

Afgelopen zondag hebben Bea en ik nog een lekker rondje gemaakt via Hoek van Holland. De nieuwe veerpont zou in gebruik zijn genomen, maar dat bleek toch weer niet zo te zijn. De nieuwe veerpont ligt in de haven van Hoek van Holland, maar wordt pas 16 juni in gebruik genomen. Toch een lekker tochtje gemaakt door het industrie gebied en dan zie je pas wat er eigenlijk allemaal gebeurt en hoe groot de schepen zijn die er binnen kunnen komen. Stelletje mooie foto's van het gebied kunnen maken waar je niet via fiestspaden bij kan komen en over de terreinen van bedrijven mag je helemaal niet.

Afgelopen dagen zijn rustig verlopen. In de polder naar het werk is het ook een stuk rustiger geworden nu meer mensen met vakantie gaan. 's-Avonds nog wat doornemen voor de cursus en dit loopt redelijk naar wens. Proefexamens gemiddeld 33 tot 35 goed. 26 is het minimumaantal om het certificaat te halen, dus goed op schema. Donderdag een lekker rondje gefiets maar veel wind. Via Spijkenisse gegaan en vandaar langs Hartelkanaal naar Rozenburg en door naar Oostvoorne. Vandaar onderlangs de duinen terug naar huis en wind en de rug wat dan het stampen tegen wind weer aardig vergoedt. 's-Middags de auto weer eens gewassen. Leek wel een mausoleum aan de voorkant, al die dooie insecten als zwarte vlekken op de voorkant. Bea had 's-avonds van het conditie clubje de laatste avond. Begin september gaat dit weer beginnen. Vrijdag avond samen lekker thuis en geen muziek. Best wel even vreemd na een seizoen met best wel wat optredens. Eind augustus beginnen ze weer met repeteren en 2 weken later de lampionoptocht door Hellevoetsluis. Zaterdag Bea naar sportschool en ik een lekker rondje gefiets. Rondje Goeree gefietst en via de zeedijk naar de Gorzen en dan door naar Melissant en terug naar Stellendam en de Haringvlietdam terug naar Hellevoetsluis. Was iets na Bea weer thuis.

Zaterdagavond nog een aubade wezen brengen bij een lid van Apollo Goedereede. Wim Pijl die de althoorn bespeeld wordt 50. Op verzoek van zijn vrouwen doen we dit natuurlijk graag. Wim is er altijd en altijd blij van zins, dus vaak lachten geblazen. Ook op de dag bleken er al enkele verrassingen overkomen te zijn waar hij niets van wist. Normaal weet hij altijd alles, maar dit was toch allemaal wel goed voor hem verborgen gebleven.
Zondag lekker samen een goede toer gemaakt en 's-middags lekker rustig in de tuin gezeten. In de tuin is het nu ook weer genieten. De hortensia's beginnen in bloei te raken en we hebben nog maar een klein paadje langs de zijkanten om bij de schuur en de afval containers te komen.


Geen opmerkingen: