zondag, juni 19, 2011

Weekbericht week 21 2011

Het rooster voor deze week ziet er gelukkig beter uit. Alle dagen om 08.00 uur beginnen.
Woensdag 25-5 heb ik eerst nog een keuring in Zuidlaren. Ik ga meedoen aan een onderzoek voor diabetis melitus Type II. Krijg een medische keuring en als alles goed gaat, wordt begin juni gestart met het onderzoek. 16-17-06, 23-24-06, 30-6 en 01-07, 07-08-06-2011.
Ook wel prettig met het oog op de komende generale repetitie met Juta Bolsius en Bert van Bommel. De muziek kennen we nu en nu is het om samen met de solisten er iets moois van te maken. Juta en Bert doen samen wat met het lied "Het Dorp" van Wim Sonneveld en ook spelen diverse instrument groepen mee met de solisten. Verder zijn er diverse stukken welke door Juta solo worden gezongen (Goldfinger, Padam Padam (Edith Piaf) en Bert zingt Stormy Weather en "Fever" met begeleiding van onze dirigent op bas en het orkest. Ondanks diverse herhalingen waren we toch lekker op tijd klaar en met een goed gevoel naar huis. Donderdag samen met Bea nog wat zaken gaan regelen voor de vakantie. 's-Middags nog wat gefietst, maar het weer is niet helemaal te vertrouwen. Men houdt de buienradar goed in de gaten. Vrijdag ben ik vanuit BoZ direct naar Goedereede gereden en heb daar wat gegeten. Geholpen bij de inrichting van het ponton in de haven en plaatsen van de stoelen e.d. Even na 18.30 plaatsgenomen op het ponton en soundcheck, wat gelukkig vrij snel afgeregeld is. Hierna wachten tot 19.30 en opnieuw plaats nemen op het ponton en het feest kan beginnen. Heerlijk concert gedraaid en rond de haven was er erg veel publiek. Heel veel lovende kritieken gehoord en publiek, maar ook de sponsoren waren meer dan tevreden hoe het allemaal gelopen is. Na afloop lekker borreltje gehaald in café Goeree en het gelukkig niet te gek gemaakt. Zaterdag hebben we nog een gastoptreden op het ponton door het Fanfarekorps der Genie, maar de festiviteiten beginnen met de receptie in verband met het 125 jarig bestaan in Oostdam. Gezellig druk en ook de leden van het













fanfare-orkest waren al aanwezig. Dhr. Sinke (voorzitter van het jubileumcomité) opende het jubileumjaar en gaf een overzicht van de gedane werkzaamheden. Alle sponsoren (groot of klein) werden genoemd en meer dan bedankt voor hun donatie of ondersteuning (ondrkomen voor het fanfarekorps der genie). Hierna nam de voorzitter van het fanfarekorps het wordt en vond het heel verfrissend dat we als een niet groot fanfare-orkest dit toch allemaal kunnen verwezenlijken. Heeft vast ook te maken met de saamhorigheid die vaak in kleine gemeenschappen is terug te vinden. Hierna is door dhr. Sinke het buffet geopend en kon men aansluiten en aan een tafeltje plaatsnemen. Wat ook opviel was dat de leden van het Fanfarekorps net zo makkelijk met ons praten als met hun collega's. Hierdoor ontstond een leuke sfeer en van het gehele buffet is maar een paar kruimels overgebleven. Hierna was het voor het fanfarekorps der Genie tijd om zich om te kleden en daarna te verzamelen om gezamenlijk te marcheren naar het ponton. Op het ponton was verder alles in gereedheid gebracht en men kon zo gaan zitten. Hierna opende dhr. Sinke op het ponton het concert en Fanfareorkest der Genie heeft een mooi programma gespeeld en was het aanhoren zeker meer dan waard. Even na 09.30 uur zat het er op en was het ook gelukkig droog gebleven. Met de leden de stoelen opgeruimd en al veel zaken van het ponton gehaald en de apparatuur veilig gesteld en opgeruimd. Hierna zijn we een afzakkertje gaan halen in café Goeree en we waren vroeg in de ochtend weer lekker thuis. Zondag wat uitgeslapen en na het ontbijt een lekkere wandeling gaan maken. Waren toch wel inspannende dagen, maar gelukkig is alles meer dan goed verlopen.

Geen opmerkingen: