zaterdag, december 20, 2008

Weekverslag week 48 2008

De week rustig begonnen in Zeist. Bleek rustig onderweg, maar ik reed ook weg om 5.45 uur. Rond kwart over 7 in Zeist. En een rustige dag. Waarschijnlijk stilte voor de storm, maar ook wel eens lekker om zo de week te beginnen. Dinsdag kon in bij Philipsland weer normaal doorrijden en de beide rotondes zijn gereed. Woensdag naar Goedereede voor de repetitie en donderdag nog wat kilometers gemaakt. Ook begonnen om de weblog weer eens bij te werken, want ik loop behoorlijk achter met het updaten. Vrijdag naar Zeist, maar helaas niemand meer aanwezig van SMT na een uur of 11. Lijkt me dus niet raadzaam om volgende keren weer op vrijdag naar Zeist te rijden. Dit ook overleggen met mijn collega's die op vrijdag naar Zeist komen. Zonder personen om mee te sparren van SMT, wordt het lastig voor ons om vragen te stellen.
Vrijdagavond generale repetitie met Voorne en Putten in verband met het concert in Ridderkerk. Liep best wel lekker en het is gek, maar altijd wordt in de laatste twee weken hard gestudeerd en gaat er bijna niets meer mis. Na afloop nog een praatje en op tijd naar huis. Morgen nog wat klussen en op tijd eten. We worden rond een uur of 7 in Ridderkerk verwacht.
Ook de fanfare de Harmonie kan ook een best stuk muziek spelen, vroeger in de vaandel afdeling gespeeld, maar ook daar slaat de vergrijzing toe en eigenlijk weinig of geen instroom van jonge/nieuwe muzikanten. Na de pauze mochten wij ons beste beentje voorzetten en eigenlijk geen bijzondere zaken, behalve dat het klonk als een klok en de collega muzikanten van de Harmonie vroegen zich af, waarom wij nog in de 3e divsie spelen. Ik ken de oorzaak wel, maar de meeste muzikanten vinden dat niet waar. Het zit hem niet in de sterkte waarmee je muziek speelt, maar de intentie en daarbij het minder hard spelen, waardoor je accenten en dergelijke veel beter uit kunt laten komen. Door te hard spelen, wordt dit beeld wazig en ondoorzichtig, waardoor het puntverlies in plaats van puntenwinst opleverd.
Na afloop mee naar het verenigingsgebouw van de Harmonie en nog gezellig nagepraat. We kwamen ook in gesprek met Riet, de bandmoeder van Brassband Rijnmond. Deze zat na afloop van het concert constant met de telefoon te spelen. Tussen 23.oo uur en 23.30 uur zou de uitslag bekend worden gemaakt van de kampioensdivisie. Even na 23.30 ging haar telefoon. Het bleek dat Rijnmond met 97 punten kampioen van Nederland is geworden. We hebben er nog maar een pilsje extra op genomen. Zondag nog een toertje gemaakt en 's-avonds maar niet te laat naar bed gegaan.

Geen opmerkingen: