zaterdag, november 10, 2007

Weekverslag week 44 2007



Dinsdag hadden we een verjaardag in Spijkenisse van Harrold. Na alle ellende die hij heeft gehad gaat het nu een stuk beter met hem. Nu hij in de Zuidwester is opgenomen voor begeleid wonen kan hij weer lachen en vrolijk zijn en heeft het er prima naar zijn zin. Op zijn werk is ook alles goed gekomen en is nu weer volledig aan de slag.
Hij was hardstikke blij met de uitvergrote foto's die we hadden geprint van de wandeltocht Rondje Goeree (110 kilometer binnen 24 uur) voor de Visafslag in Stellendam en bij de finish in Ooltgensplaat, waar hij binnen de inhaalroute liep en zijn zus met haar vriend naast de afrastering. Gezellig ook met de familie van Harrold en Stella gepraat en toch maar niet te laat naar bed.


Woensdag de laatste repetitie voor Apollo Goedereede. Helaas weer paniek in de tent, want Frans (solo trombonist) had sms gezonden dat hij zelfs niet meer kon praten door een zware keelontsteking en blazen helemaal niet ging. Hoe snel aan een vervangende trombonist te komen. Gelukkig was Dominique Capello's vrij en hij was donderdag bij de generale repetitie.
Vrijdag generale repetitie voor Voorne en Putten in verband met try out concert met een harmonie orkest uit Noordwijk.
Zaterdag vroeg op om op tijd naar Terneuzen te kunnen. Rustige reis en even na 10 uur waren we in Terneuzen. Een half uurtje later kwam ook de bus uit Goedereede. In verband met try out concert waren met eigen auto gegaan, want de bus van Goedereede ging pas terug na het middag gedeelte met bekendmaking van de punten en uitreiking van de diploma's en puntenlijsten. Even na 6 uur een mail van Marian Troost.En het is weer gegaan zoals ik had gedacht. Voor verplichte werk 82 punten en voor het vrije werk 83.67 punten. Een ruime eerste prijs en dat weer met zo'n voorbereiding en geregel op het laatste moment en een afdeling hoger als vorig jaar.
's-Avonds dus met een lekker gevoel het concert gedaan maar men verviel weer vaak in dezelfde fout. Er wordt veel te hard geblazen en dan nog eens in een kerk (veel nagalm) waardoor het nogal grof overkomt. Ook bleek de stemming vaak niet optimaal. Hoe harder men blaast, hoe moeilijker het is om de stemming zuiver te houden. Als je zachter begint, hoef je niet zo veel moeite te doen om verschillen in sterkte te laten horen en voor het publiek ook aangenamer en beter voor de stemming.




Geen opmerkingen: