zaterdag, oktober 04, 2008

Weekverslag week 36 2008

Begin van de week begon rustig. Op kantoor viel de drukte mee en me ook bezig kunnen houden met wat andere zaken. Dinsdagavond een poosje bij mijn vader en moeder geweest en lekker bijgepraat over Schotland. Ze hebben het bij Chris en Cobi prima gehad, maar de Edinburgh Taptoe was het toch
eigenlijk wel. Maar ook de andere dingen die ze in de omgeving gezien hebben, mochten er best zijn. Het North Norfolk Railway museum en de Thursford collection mochten er zijn. De Thursford collection heeft veel stoom draaimolens en stoommachines. Daarnaast een grote collectie van hammond orgels. De organist die ze bespeelde heeft in zijn jeugd nog les gehad van Cor Steijn (bekend bij de programma's van Dorus als hammondorgel speler). Woensdag laatste repetitie van Apollo voor het concert in de haven. Ging erg lekker en het enige wat roet in het eten kan gooien is het weer. Zaterdag uiterlijk 15.00 uur is de dead line en horen we of alles doorgaat. Donderdag weer een groot rondje gemaakt en het viel achteraf wel mee. Vooral het laatste deel voor de wind was heerlijk. Vrijdagavond de dvd's van Schotland afgemaakt. Zaterdag rustige dag gehouden en het weer hield zich goed. Geen telefoontje en we hebben op tijd gegeten in verband met het concert in Goedereede.
We waren bijna als eerste daar aanwezig. De party tent die gereed had moeten staan was niet doorgegaan en bij een particulier was een grote kamer geregeld waar we onze instrumentkoffers kwijt konden. Was nog niet zo druk, maar de terrasjes op het plein bij de haven liepen tegen kwart over zeven toch vol. OOk de stoelen die rond de haven waren geplaatst voor publiek en genodigeden liepen tegen half acht aardig vol. Om precies half acht begon de beiaardier in de klokkentoren op het carillon te spelen. Na een kwartiertje waren wij aan de beurt. Ons programma voor de pauze was Ouverture Leichte Cavalerie van Suppé, Czardas van A.Waignein en als slot voor de pauze El condor pasa met solist een echte Peruviaan, dhr. Titu Li op een soort panfluit.
Hierna volgde een intermezzo van een hoboïste van het Residentie orkest met een piano begeleider. Ze was best goed, maar had een wat zwaar programma. Daarna volgde nog een regionale trombonist die toelatingsexamen had gedaan voor het conservatorium en die speelde het Trombone concert van Rimsky Korsakov. Je kon in het begin goed merken dat hij best wel zenuwachtig was, maar hij ging steeds beter spelen. Hierna volgde nog een keer de hoboïste, waarna wij het concert hebben afgesloten. Ons programma na de pauze. Don't cry for me, Argentina van A.L.Webber, Waltz nr.2 van Shostakovitch, Oblivion van Piazzola met als solist Geerte Rijpma op sopraansaxofoon (het mooie was dat de hoboïste dit nummer al gespeeld tijdens haar 1e optreden na afloop Geerte kwam feliciteren met de manier waarop ze het speelde), Vera Lynn forever en als uitsmijter Funiculi Funicula in een arrangement van de dirigent Leo Simons. En geheel volgens draaiboek waren we rond 09.30 uur klaar. Heel de dag was het eigenlijk droog gebleven en we hadden net onze spullen ingepakt en wilden gaan helpen bij het opruimen van het slagwerk van de vereniging. We waren eigenlijk snel klaar want het begon te gieten en snel zijn de instrumenten met hoezen onder de party tent gezet die op het ponton stond waarop we speelden. Afhalen zou later gebeuren door iemand met een gesloten vrachtwagen, zodat de boel niet zo nat zou worden. 's-Avonds toen we thuis kwamen eerst een lekkere borrel genomen op de goede afloop. Hele programma droog af kunnen werken, waar niet op gerekend was. Zondag maar niets gedaan want het weer was ontstuimig en weinig droge momenten meegemaakt.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.