zaterdag, maart 19, 2011

Weekbericht week 10 2011

Heel de week om acht uur beginnen, maar gelukkig ook wisselend werk, zodat of doordat ik mogelijk weer dedicaded Siebel moet draaien. De stroom incidenten is nog steeds niet minder geworden. Veel van mijn collega's draaien nu ook regelmatig siebeldiensten, maar zij hebben nog niet helemaal de kennis en vergeten af en toe wel iets om toe te voegen aan de melding. Wordt gelukkig snel beter als je ze er op wijst en hoe ze de info kunnen terugvinden.

Dinsdag, woensdag en donderdag avond repetities gehad en bij Apollo de generale repetitie met Bert van Bommel. Leuk dat hij ook bij de muzikanten gaat zitten die de onderstem spelen en helpt ze of geeft ze tips. Daarnaast en rasartiest zoals hij omgaat met het orkest en werkt prima samen met Leo Simons, de dirigent. Donderdagavond met Ons Genoegen ook gerepeteerd en daar loopt het nog niet helemaal lekker. Maar volgende week donderdag generale en vrijdagavond de eerste uitvoering. Zal wel net als bij veel andere korpsen gaan. Op de dag van het concert klopt het plotseling allemaal wel, omdat men beter geconcentreerd is en doet wat de dirigent vraag.

Woensdag is de cd met het boek van Koninklijke Fanfare Apollo ten doop gegaan en in de publiciteit gebracht door een grote presentatie met de Gemeente Goedereede. We kregen allemaal een exemplaar van het jubileumboek en de CD. De cd klinkt prima en gelukkig zijn er veel mooie dingen om te horen. Natuurlijk zijn we amateurs en hoor je hier en daar wel iets, maar dat hoort er bij. Donderdag een mooie tour kunnen maken en het gaat steeds makkelijker. 's-Avonds lekker gerepeteerd met Ons Genoegen. Eindelijk was iedereen aanwezig en dan merk je dat de juiste muzikanten op hun plek zitten en de kar trekken. Jammer dat dit alleen vlak voor een uitvoering of concert is. De voorbereiding begint vaak al maanden van te voren en op het laatste moment moet het toch weer gebeuren. Jammer dat het zo moet. Lastig voor een dirigent, maar ook best welk commentaar van de leden die er elke week wel zijn om te repeteren. Voel je niet groter als een ander, maar zorg dat je de repetitie bezoekt en wat eigenlijk nog belangrijker is, je partij kunnen spelen. Vrijdag niets bijzonders en zaterdag rustig aan gedaan en 's-avonds een heerlijk concert gegeven met Apollo. Eerst de blokfluitgroepen en daarna het leerlingen orkest. Daar spelen nu ook nog enkele leden van het orkest bij voor de begeleiding.

Enkele nummers van de cd gedaan maar ook nog niet eerder gespeelde nummers aan het publiek laten horen. Ook het programma met Bert van Bommel viel erg goed in de smaak. Is ook een persoon met charisma en kan heel goed een dijk van een programma spelen. Ook een geweldige bugel speler en trompettist. Na afloop nog een poosje nagebleven om na te praten en rond 1 uur 's-nachts weer thuis. Zondag ons rustig gehouden en vast wat voorbereidingen treffen voor komende week.

Geen opmerkingen: