dinsdag, september 16, 2008

Week 34, dagverslag Schotland, 20 augustus

Vandaag eerst naar Fort Williams omdat mijn card van de foto camera zo goed als vol is. In Fort Williams hadden we snel een parkeerplaatsje gevonden en de fotozaak bleek niet zo ver werk. We werden snel geholpen en tien minuten later stonden we weer buiten met een cd met foto's en de card was weer leeg. Daarna zijn we op zoek gegaan naar het spoor wat ook in de Harry Potter films is gebruikt. Helaas stond de trein wel klaar, maar op een slechte plek om foto's van te kunnen maken en de locomotief was een heel andere als van de Harry Potter films.
Daarna zijn we naar Neptumes Staircase gegaan. Negen schutsluizen achter elkaar niet ver buiten Ford Williams. Mooi gezicht en ze zijn nog steeds in gebruik. Kwamen daar ook in gesprek met een stel uit Nieuw Zeeland. Ze vertelden dat er nog een soort cruise schip onderweg was naar de sluizen, dus daar hebben we op gewacht. Was inderdaad een groot schip en we dachten mooie foto's te kunnen maken, maar voor de eerste schutsluis meerde het schip af en ging pas de volgende dag weer verder. Daar konden wij echter niet op wachten.
Via de A82 zijn we toen gaan toeren Glen Spean en Loch Laggan. Kwamen onderweg nog een stuwdam die dateerde van 1934. En wat verder zijn we de Higlands nog in gereden. Leuk om te doen en prachtige omgeving, alleen het plaatsje waar we heen wilden, konden we geen weg naar vinden. Ook een paar wandelaars met goede kaarten zeiden dat het weggetje wat er is niet geschikt is voor onze auto. Je had een zware vierwiel aangedreven auto nodig om daar te komen. Dus weer terug naar de A82 en later de A 86 gevolgd tot Newtonmore en daar via de A9 richting Aviemore. Bij Kincraig een camping gevonden. Kincraig is ook niet ver van Aviemore.

Geen opmerkingen: