donderdag, september 11, 2008

Week 33, dagverslag Schotland, 16 augustus

Zaterdag lekker ontbeten met pa en ma en daarna weer met de bus Edinburgh in. Er zijn diverse festivals aan de gang en iedere avond (behalve zondag) is de Military Tattoo bij het kasteel. Vlak bij Haymarket station zijn we uitgestapt en zo gaan wandelen langs het park en de hoofdstraat waar openlucht voorstellingen plaatsvinden. Gezellig druk en je kijkt je ogen uit. Ook naar het kasteel geweest en rondgekeken hoe het er allemaal uitziet voor vanavond. Vlak bij het kasteel ook een winkel annex fabriek bekeken waar de stof voor de kilts wordt gemaakt. Bij de Royal Mile ook openluchtvoorstellingen. Je kan uren kijken zonder je te vervelen en alles gaat in een heel gemoedelijke sfeer. Daarna een tentje opgezocht om de inwendige mens te versterken. Bij een toeristenbus een hop on-hop of kaartje gekocht en de hele stad bekeken en regelmatig uitgestapt om wat te bekijken en daarna weer bij de volgende bus weer opgestapt. Rond 7 uur zijn we gaan eten en hebben ons weer rond gegeten bij Torby's Carvery.


Rond negen uur naar het kasteel gegaan voor de Tattoo. Goede organisatie en we kwamen bij de Esplanada voor het kasteel aan toen het vuurwerk begon. Ook de markering was goed waardoor de bezoekers van de eerste voorstelling aan de linkerzijde van het kasteel het terrein konden verlaten en wij als nieuwe bezoekers aan de rechterzijde moesten verzamelen. Men stond rustig in de rij en na ongveer een kwartier mochten we de Esplanada op richting het kasteel en tien minuten later zaten we op onze plek. Vlak vooraan
en het uitzicht was goed, maar het hek was ongeveer de hoogte waarop we zaten, maar toch goed kunnen filmen en foto's maken. Het is prachtig om te zien hoe de bands opkomen en prachtige shows worden er gegeven. Rond kwart over 12 is alles over en om 1 uur waren we terug in de B&B en voldaan naar bed.

4 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.