zondag, september 07, 2008

Week 33, dagverslag Schotland, 13 augustus.

Vannacht is het nog een paar uur droog geweest, maar vroeg in de morgen weer regen. Snel na het ontbijt tent afgebroken en opgeruimd. Naar Haltwhistle gereden en info opgezocht. Bleek vlak bij treinstation en route gevraagd om langs de Hadrian's wall te kunnen trekken. Blijkt dat er een
B6318 weg loopt, die regelmatig afslagen naar Hadrians Wall heeft. Via een omweg zijn we daarna langs Wark Forest doorgereden naar Kielder Forest. Het weer is nog steeds dreigend en zicht is af en toe wat mistig. Wat later gaan we de grens van Engeland en Schotland over en in een dorpje in de Horse en Hound in Bonchester Bridge lekkere lunch gebruikt.



Verder getrokken en in Jedburg gestopt om de Jedburg Abbey te bezichtigen en het Jedburg Castle, inclusief de gevangenis. Onderweg knapte het weer wat op en we zagen een flauw zonnetje. Er blijkt ook een fietsroute van ongeveer 50 mijl te zijn over 4 of 5 plaatsen waar ook mooi gerestaureerde abdijen staan. Daarna doorgetrokken en gestopt in Melrose waar we een camping vlak bij de weg zagen. Grond is redelijk droog en na ons diner (lekkere broodjes met soep) een wandeling door Melrose gemaakt.

Geen opmerkingen: