zondag, juli 15, 2007

Weekverslag week 28 2007

Maandag begon al weer lekker. Netjes op tijd weg naar Bergen op Zoom. Ik loop van de parkeerplaats en zie ik een samenscholing van mijn collega's voor het gebouw van de Rabobank. Men kan er niet in. De beveiligingsmensen hadden de verkeerde sleutelbos(sen) meegenomen en de installatie dienst kon dus niet om 7 uur beginnen en nu was er nog niemand geweest met de juiste sleutels. Heb maar een fotootje gemaakt hoe het er bij stond. Rond 8.15 kwam de huismeester van de bank zelf, die wel een goede sleutel bij zich had en konden we er in.
Rest van de week de normale zaken gedaan en geen bijzonderheden. Mijn ouders hebben donderdag nog gebeld hoe het er mee was en of ik wist wat er nog op hun rekening stond. Dit hadden ze vorige week ook al gevraagd en bij hun thuis de post opgehaald en nagekeken wat er op de rekening stond en via sms doorgegeven aan hen. Maar de sms is nooit bij hen aangekomen, dus nu maar doorgebeld via hun eigen telefoon.


Vrijdagavond nog naar Voorne en Putten geweest. Gezellig praatje gemaakt met Toos en Elbregt staan praten en later nog een hele poos met Harry (penningmeester). Het loopt nog steeds niet erg lekker in het bestuur en de voorzitter is er ook mee gestopt. Binnen de vereniging blijft het rommelen en men heeft grote moeite om vrijwilligers te vinden om bij activiteiten en festiviteiten te helpen. Daarnaast hoor ik ook vaak dat er voor het A-orkest weinig word gedaan voor optredens en dergelijke, terwijl voor B-orkest wel regelmatig uitwisselingsconcerten zijn. Natuurlijk goed om dit te doen, maar waarom dit niet vaker ook voor het A-orkest. Het is tenslotte het vlaggeschip van de vereniging. Ook voorzie ik voor het concours in novmber nog wel problemen. Als men nu al bijna een maand kan intekenen op de lijst met extra repetities voor concours in de maanden september, oktober en begin november en geen groep vult dit in, zal er weinig van terecht komen. Meestal zijn ook de uitvluchten "ik heb er geen tijd voor" of "ik heb daar geen zin in" maar als je het niet doet, zullen de leden maar een hand in eigen boezem moeten steken als het resultaat tegenvalt. Zonder de nodige inspanning van vooral de leden, zal het niet goed gaan en kan men alleen maar naar elkaar kijken of elkaar de schuld geven. En toen we tot deze conclusie waren gekomen was het vroeg op de zaterdagochtend.


Zaterdag middag mijn laatste concert van de reeks met Ons Genoegen bij het centrum de Swinshoek. Lekker gespeeld maar we konden wel merken dat enkele leden al met vakantie waren. Ook bij het laatste nummer was het wel lachen. Het was vlak voor 5 uur 's-middags en al wat mensen van het huis gingen naar binnen voor het diner (het begon ook flink te druppelen). De dirigente gaf het tempo aan maar het slagwerk had een iets ander idee over het tempo. Na de eerste reprise dacht de dirigent (als een soort protestaktie tegen het slagwerk) ik heb het wel gezien, lag de dirigeerstok op haar lessenaar en ging lekker tussen het publiek zitten. We hebben het nummer wel uitgeblazen zonder haar, maar dit muisje zal nog wel een staartje hebben.


Zaterdagavond nog naar de recordpoging geweest voor het Guinness book of records. Euro Delta groep bestond 60 jaar en hadden de grootste hanging basket gemaakt. Record poging geslaagd.














Bij het teruglopen van het terrein was men ook bezig om de basket te besproeien. Helaas begaf 1 van de pijpen het, waardoor er een fontein onder de basket was en de planten geen water kregen.


Zondag ons rustig gehouden. 's-Ochtends een hoop regen en 's-middags nog meer wind, maar zonder regen. Geen goed fietsweer voor ons.

Geen opmerkingen: