maandag, augustus 27, 2007

Weekverslag week 34 2007

Maar een korte werkweek. Vrijdag vrijgenomen en heb dan een lekker lang weekend. We willen graag naar Vlissingen in verband met de festiviteiten inzake Michiel de Ruijter 400 jaar. Ook voor de tall ships die er in de loop van de dag komen willen we er graag naar kijken.
















Ook op vrijdag en zaterdag haddenen we zat te doen. Mijn neef Harold loop mee in de Omloop van Goeree. 109,5 kilometer lopen. Starten in Ooltgensplaat en zo rond ove Goeree-Overflakkee. Het is leuk voor hem als er wat bekenden onderweg staan om aan te moedigen en zeker als deze nog wat eten en drinken extra meebrengen. Zijn zus Stella brengt hem in Ooltgensplaat, maar door haar werk kan ze hem pas in de middag weer ophalen. Wij hebben hem dus 's-avonds opgewacht in Stellendam en daar bleken mijn ouders ook te zijn. Leuk voor hem om zo opgewacht te worden en even voor half een kwam hij daar aan. Ook was er een verplichte etenspauze in de Vismijn van Stellendam. Men mocht daar pas weer verder als er minimaal een half uur rust was tussen aankomst en het vertrek uit de Vismijn. Werd ook streng op gecontroleerd en electronisch vastgelegd (net als bij nog drie andere controleposten) zodat men een zuiver beeld hield hoe het met de lopers gesteld was. Onderweg waren er ook voldoende posten waar eten en drinken voor hen klaar stond, maar daar konden ze verder gaan na het afhalen van de stempels.

De nacht bleek het zwaarst. Over het strand van de kop van Goeree moesten de lopers door naar Port Zelande over vaak los zand wat het extra moeilijk maakte in het donker. Na Port Zelande door naar de Slikken van Goeree. Ook hier heel zwaar en moeilijk begaanbaar terrein, maar na de uitgang van de Slikken waren er weer normale fietspaden of goede wegen. Bea en ik hebben hem begeleid vanaf Herkingen richting Oude Tonge en regelmatig hebben we hem opgevangen bij posten om hem aan te moedigen.
In Ooltgensplaat hebben we hem weer opgevangen bij de finish en we zagen zijn zus ook weer aankomen toe we stonden te wachten langs het parcours van de sluis van Ooltgensplaat naar het Centrum. Uiteindelijk is hij om 13.20.46 uur aangekomen in Ooltgensplaat. We hebben hem opgevangen en hij was moe maar zeer voldaan. Hij gaf ook aan dat hij het een uur sneller had gedaan als de vorige keer, maar wilde toch wel erg graag naar huis om uit te rusten en wat slaap in te halen.


Zondag hebben we onze spieren ook lekker losgefiets door een groot deel van de omloop te fietsen en ons ritje was ruim honderd kilometer.








Harold in gesprek met de reporter van Radio Flakkee. Veel vragen natuurlijk over zijn outfit en of het allemaal wel goed komt met Feijenoord (hoe durf ik het op mijn weblog te zetten als Ajax liefhebber)



Hieronder de ronde die hij gelopen heeft en een overzicht van de doorkomsttijden op diverse lokaties.




Geen opmerkingen: