zondag, augustus 31, 2008

Week 33, dagverslag Schotland, 10-11 augustus

Zondag 10-8
Vertrokken rond 5 uur uit Hellevoetsluis naar Europoort om de boot naar Hull te nemen. Bij inchecken nog lekker rustig en waren lekker snel aan boord. De boarding kaart ontvangen en ook de sleutel voor de hut. De handbagage weggebracht naar de hut en alleen de papieren en de fototoestellen en fotocamera meegenomen. Bij de receptie een voucher opgehaald voor het buffetrestaurant en zijn lekker gaan eten en Bea heeft haar primatour tablet ingenomen. Ze kan niet zo goed tegen varen, dus hopen dat ze weinig last van de oversteek heeft.










's-Avonds nog wat rondgekeken op het achterschip en in de diverse bars. Hebben lekker kopje koffie gedronken in het Continental cafĂ© en rond een uur of half elf lekker naar bed. Hebben redelijk geslapen alleen begin van de nacht door veel deining onrustig geslapen. Rond 06. 00 uur gewekt door de wake up call en een broodje gehaald en koffie en ontbeten. Ongeveer 08.15 uur waren we aangelegd en konden naar het cardeck. Rond half negen van boord en even later door de douane en reden we Hull binnen. Het is al spits in Hull, dus het duurde even voor we op de juiste weg zaten richtin York. Links rijden viel gelukkig wel mee, alleen Bea vond dat ze niet op de juiste plek zat. Onze eerste stad die we bezoeken is York. Men heeft voor de grote steden een systeem uitgedacht. Parc en ride. Hierdoor kan je de auto op een speciaal terrein parkeren en een kaartje kopen om met de bus naar de stad te gaan. Retourtje kost £ 2.30 en je wordt in het centrum afgezet. Diverse kleuren heb je. Onthoudt de juiste kleur en je komt altijd weer op de plek waar je auto staat. In het centrum naar de kathedraal geweest om foto's te maken en ook het oude centrum te bezoeken. Ook foto's van de oude binnenstad gemaakt.













Daarna lekker kopje koffie bij Starbucks gedronken en weer terug met de bus naar de auto.
Mooie tocht door de Yorkshire dales. Ook mijn tante nog aan de lijn gehad. Mijn vader en moeder zijn aangekomen en vrijdag komen ze met de trein naar Edingburg. tussen half twaalf en half een komen ze op station Haymarket aan. Via de rondweg door naar Knaresborough en in Richmond na wat zoeken een camping gevonden. De Brompton Caravan Park en de tent opgezet en wat tot rust gekomen en wat te eten gemaakt (Macaroni a la Pierre) en rond half elf lekker in de slaapzak gedoken en heerlijk geslapen.

Voor de wandelaars onder ons.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.