zondag, april 30, 2006

Koninginnedag te Goedereede

Mijn vrouw is lid van de koninklijke fanfare Apollo uit Goedereede. Zelf ben ik geen lid daar maar als de nood aan de man is help ik deze vereniging. Ook zo dus met koninginnedag.
's-Ochtends met hen een kleine rondgang door het stadje en naar het plein bij de haven waar de muziektent opgesteld staat.

Als traditie bij deze aubade worden er nog steeds oud-hollandse liedjes gezongen en door de vereniging begeleid. Het leuke hierbij is ook dat de burgemeester (en dat is van gemeente Goedereede een vrouw) deze liedjes uit volle borst meezingt voor de fanfare met de voorzitter van het Oranje comite wat hier nog steeds erg actief is.

Als de aubade is afgelopen wordt er nog een klein concertje gedaan door de vereniging ter opluistering van de festiviteiten.

Ook 's-avonds is er nog wel wat doen. Van 19.30 tot 20.30 uur uur geeft de fanfare altijd nog een concertje met lichte muziek voor het publiek en om 21.15 uur wordt er nog medewerking verleent aan de rondgang door het dorp ter afsluiting. Hierbij heeft de fanfare hulp van hun zustervereniging uit Hellevoetsluis, Muziekvereniging Voorne en Putten. Deze komen met hun slagwerkgroep en majorette peletons en wat muzikanten een handje helpen.

Na afloop van de rondgang is het einde voor de muzikanten. Moegeblazen, zere lippen, enkels die niet helemaal recht meer staan na de kasseienstroken en blij dat het er op zit wordt er nog ergens een biertje gedronken, een patatje gegeten en dan weer naar huis weergekeerd.

Geen opmerkingen: